LCHF Pannkaka

Äntligen helg och ÄNTLIGEN semester! Det ska bli så skönt och få vara ledig nu i några dagar innan skolan börjar igen. Är ledig i ungefär 2,5 vecka, och jag ska njuta av varenda sekund!

Igår när jag var in på Ica Supermarket här i Mora för att fylla på kylen med lite ägg och grädde så hittade jag ett mandelmjöl från Risenta! Det tycker jag är riktigt roligt, att kända märken börjar satsa på såna produkter. Och mjölet innehöll 5g kolhydrater per 100g!  Har dock glömt bort vad mjölet kosta men har för mig att det inte var något chockartat pris iaf! Hur bra som helst! Där på Ica Supermarket finns det även Ica Stevia Strö för er som vill ha det också!

Annars brukar jag faktiskt köpa ett mandelmjöl från Lidl. Och det kostar ungefär 20-30kr. Helt okej faktiskt. Dock finns det ingen innehållsförteckning på den produkten men jag antar att det också måste ligga runt 5g kolhydrater per 100g. Men är man inte en latmask så kan man faktiskt lika gärna köpa hela mandlar och ta en stavmixer och göra eget mjöl. Nackdelen är väl att det tar lite längre tid… Så det är faktiskt bra att det  finns färdigt mjöl i butikerna. Men då får man betala där efter också!

Mandelmjöl Lidl

Yes, en lördag som denna så tänkte jag bjuda på ett pannkaks recept. Jag fullkomligt älskar detta recept för pannakorna blir så bra, goda och även lite tjocka. Jag ska bjuda på två olika varianter av detta recept tänkte jag. Receptet kommer ursprungligen från en utav mina favorit bloggar 56kilo.se

LCHF pannkakor (Hade tyvärr ingen bättre bild)

Pannkakor (4st stora pannkakor)
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan) 
4 ägg
1-2 nypor salt

Vill man inte ha tjocka pannkakor så hade jag uteslutit fiberhusk, fiberhusken får pannkakorna att svälla lite grann.

Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Sedan brukar jag låta smeten stå i några minuter för att fiberhusken gör att smeten sväller, det blir nästan som tapetklister haha. Smeten blir ganska tjock så man får hjälpa till att ”bre” ut den i stekpannan, men blir den för ohanterlig så kan man ha i lite vatten i smeten så den blir lite lösare.

Jag brukar ha grädde och göra egen sylt till! Sylten gör jag genom att mosa till exempel hallon eller jordgubbar tills det blir sylt. Är bären sura så brukar jag blanda ut ”sylten” med lite stevia strö!

Sen kommer ett recept för er som vill ha lite mer protein i era pannkakor. Då brukar jag bara slänga i 1 dl proteinpulver också. Gärna med kanske jordgubb eller blåbärssmak!

Proteinpannkaka (4 stora)
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenhyllan) 
4 ägg
1-2 nypor salt
1 dl proteinpulver

Gör såhär:
Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp. Sedan brukar jag låta smeten stå i några minuter för att fiberhusken gör att smeten sväller, det blir nästan som tapetklister haha. Smeten blir ganska tjock så man får hjälpa till att ”bre” ut den i stekpannan, men blir den för ohanterlig så kan man ha i lite vatten i smeten så den blir lite lösare.

Lycka till allihopa och ha en fortsatt underbar lördag!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>