LCHF-våfflor

En kompis ville att jag skulle lägga upp ett recept på våfflor, och gärna ett recept med våfflor som är frasiga – som riktiga våfflor. Jag har provat gjort våfflor tidigare, men måste säga att dem blev bara som pannkakor och typ ”svettiga” i konsistensen, tyvärr. Men igår provade jag på ett annat recept och dem blev faktiskt frasiga och smakade nästan lika som vanliga våfflor. Jag tror att det var mandemjölet som gjorde att dem blev lite frasiga. Dem blev dock inte LIKA frasiga som vanliga våfflor men helt klart godkända!!

Receptet ursprungligen tagit från Åses blogg http://56kilo.alltforforaldrar.se. Det receptet hittar ni HÄR.

Jag valde dock att byta ut vanlig mjölk/grädde mot kokosmjölk och grädde och det funkade hur bra som helst! Jag tog även vispad kokosgrädde istället för vanlig grädde till våfflorna.

Våfflor (3st)
2ägg
1dl vispgrädde/mjölk
1dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver (detta tycker jag får bort ”ägg” smaken lite..)
1krm salt

Blanda allt till en smet och lägg i våffeljärnet. Servera med vispad grädde och mosa bär till sylt. Jag brukar värma bären (om de legat i frysen) sedan mosa dem och ha på lite stevia strö, det blir precis som sylt fast nästan godare.

Lycka till!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>